C63 AMG

De auto

Het beest dat wacht om getemd te worden

`Then winner ain´t the one with the fastest car. It´s the one who refuses to lose`


- Dale Earnhardt, Jr.

Twin Turbo V8, achterwielaandrijving, Pirelli slick banden, custom achterspoiler, volledige FIA-gekeurde rolkooi. De lijst gaat door.


Uw C63 zal volledig worden getransformeerd naar een volwaardig raceauto.


Het team van Chip Performance heeft weken aan onderzoek gespendeerd om de optimale formule samen te stellen.Componenten

AP Racing Big Brake Kit

Meer remkracht en een efficiëntere afvoer van hitte.

Dit resulteert in een betere werking van de remmen, en verhoogt de betrouwbaardheid.

Brondex De-cat Downpipes

Brondex downpipes zonder katalysator zorgen ervoor dat de Twin Turbo V8 vrij kan uitademen en staan een hoger vermogen en koppel toe.

Moton 2-way ophanging

Dit instelbare race-onderstel biedt een stabielere wegligging en staat aanpassingen aan de ingaande en uitgaande slag van de demper toe.

Bestuurdersveiligheid

FIA Rolkooi


De door FIA goedgekeurde rolkooi biedt de bestuurder alle bedenkbare veiligheid in een ongeval. 

Deze rolkooi is verplicht en biedt naast de toegevoegde veiligheid ook extra stijfheid aan het chassis van de Mercedes-AMG C63 - Een perfecte toevoeging voor een racewagen!

6-Punts Gordels


De LTEC 6-punts veiligheidsgordels bieden de grootst mogelijke veiligheid. Met 6 montagepunten kunnen deze gordels garanderen dat de bestuurder zo stevig mogelijk in de stoel zit. De extra gordels tussen de benen zorgen ervoor dat de bestuurder niet onder de gordels door kan schuiven in geval van heftige deceleratie.

Impact structuur


De rolkooi is dusdanig opgebouwd dat deze het complete interieur van het bestuurderscompartiment omvat. Zo bent u verzekerd van extra veiligheid in het geval van een impact van voren, achteren, de zijkanten of een incident waarbij de auto over de kop gaat.

Comfort

Stabiliteitscontrole


Uw Mercedes-AMG C63 in racetrim bevat dezelfde elektronische veiligheidssystemen waar hij mee uit de fabriek kwam.

Denk hier bij aan ESP, ABS, Traction Control, etc.


Zo blijft u ook in het heetst van de strijd volledig in controle van de auto. Met behulp van deze veiligheidssystemen kan een coureur van ieder niveau leren lezen en schrijven met de C63 in cupvorm.

Airconditioning


In een racewagen wordt het warm. Erg warm. Tel daarbij op dat de bestuurder verplicht meerdere lagen aan brandwerende kleding moet dragen en het wordt al snel bijna ondragelijk.


Om deze redenen is er besloten het airconditioning systeem intact te laten. Zo kunt u ook tijdens de meest extreme omstandigheden de volledige focus bewaren.

Digitale interface


Uw C63 kan u voorzien van een grote hoeveelheid data, allen duidelijk en overzichtelijk gevisualiseerd op het dashboard. Om die reden is besloten de tellerbak en het infotainment scherm te behouden.


Zo kunt u als bestuurder gemakkelijk cruciale data inzien. Denk hierbij aan:


- Bandenspanning.

- Olietemperatuur.

- Vermogensafgifte.

- Koelvloeistoftemperatuur.

- Etc.


Zo bent u niet afhankelijk van externe apparatuur en/of ondersteuning vanuit de pitstraat. Dit creeërt minder afleiding waardoor de focus maximaal op het racen kan worden geplaatst.